Sköldkörtelförbundets möte med landstingsråd Ella Bohlin om ett sköldkörtelcentrum

Den 16 juni träffade Sköldkörtelförbundet Ella Bohlin (kd), landstingsråd med ansvar för bland annat kroniska sjukdomar i Stockholms läns landsting. Ella Bohlin är den som sett till att exempelvis specialistmottagningen för ME/CFS på Stora Sköndal kommit till, där man tar emot patienter från hela landet.

Vi tog upp vikten av att det skapas ett kliniskt kompetens- och forskningscentrum för sköldkörtelsjukdom där vi kan samla intresserade och duktiga läkare, ta emot patienter, bedriva forskning, utveckla diagnos-och behandlingsmetoder och sprida kunskap till resten av riket. Ella Bohlin såg positivt på detta och vill hjälpa oss framåt.

Vill du ha ett sköldkörtelcentrum i Sverige? Stötta oss i vårt viktiga arbete för en förbättrad sköldkörtelvård genom att bli medlem! Är du redan medlem? Be då dina nära och kära att bli anhörigmedlemmar i Sköldkörtelförbundet. Ju fler vi är desto starkare blir vi, och desto högre hörs vår röst! Bli medlem här. Dela gärna detta inlägg på Facebook genom att klicka på Facebook-ikonen nedan.

Vi anser att forskning är vägen framåt för att utveckla såväl diagnostisering som behandling av sköldkörtelsjukdom, och vi tror att dialog och samarbete är nyckeln till framgång. Se också: