Drag under galoscherna på Sköldkörtelföreningens hemsida

Vi har tittat lite på hur det ser ut för Sköldkörtelföreningens hemsida när det gäller besök och sidvisningar och under de senaste 30 dagarna har vi haft nästan 205.000 sidvisningar.

Den sida som leder antalet visningar är den som handlar om hypotyreos och symptom. Hela 65.000 gånger har den sidan visats.
Till andra plats – en sida som handlar om hypotyreos och fakta – är det långt, 31.500 visningar. På tredje plats kommer HYPERtyreos och symptom och här har vi 13.000 visningar.

Detta kan tolkas som att väldigt många går omkring med symptom på sjukdom i sköldkörteln och att man vill ta reda på mer om hur sjukdomsbilden ser ut.

Mest lästa nyhet under de senaste 30 dagarna är Slut på rean – En annan vård är möjlig. 911 gånger har den nyheten visats.

Men tittar man bara till idag – måndagen den 5 september – så toppar nyheten Landsomfattande demonstation: Slut på redan – En annan vård är möjlig. På ca fem timmar har den sidan visats 1.221 gånger.

Detta här tycker vi i Sköldkörtelstyrelsen är bra statistik – samtidigt är den sorglig. På en månad har sidan med symptom på låg ämnesomsättning visats 65.000 gånger. På en månad! Det är inte en sida som man söker sig fram till om man inte har behov av informationen. Det känns inget vidare.