Missa inte spännande föreläsningar på Sköldkörteldagen den 20 maj!

Välkommen att köpa biljetter till årets fullspäckade Sköldkörteldag. 

Datum: Lördagen den 20 maj kl 9:30–18.

Plats: ABF huset Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Biljetter köper du här: Länk till biljettförsäljaren Billetto

Biljettpriser: 

Medlem i Sköldkörtelföreningen: Inträde och fika = 350 kr (inkl hanteringsavgift). Rabatten kräver skickad kod (som du hittar i medlemsmejl som vi skickar ut med jämna mellanrum). Hittar du ej din kod? Mejla nadja.ostrom@skoldkortelforeningen.se

Bli medlem: Medlemskap, inträde och fika = 547 kr (varav hanteringsavgift 22 kr)

Ej Medlem: Inträde och fika = 625 kr  (varav hanteringsavgift 25 kr)

Vill du sponsra denna dag med en donation kan du välja valfritt belopp vid alternativet ”donation”. En donation ger inget inträde, men väl ett välkommet bidrag för bättre sköldkörtelvård till alla drabbade svenskar. Vi tackar allra ödmjukast för ditt/ert stöd!Schema

09:30: Insläpp och kaffe/te, frukt

09:50: Presentation och Sköldkörtelföreningen hälsar välkommen!

10:00: Karin Nordlander – Föreläsning

11:30: Lunch (bokad eller valfri restaurang i området) Resturangkartan

13:00: Eva Damberg visar lymfmassage

13:30: Lars Omdal – Föreläsning

15:00: Fika med kaffe/te/vatten

15:40: Helene Kjellin – Föreläsare

17:15 Tack för idag!

 

Hoppas vi ses!

Mari, Anna, Carolina, och Nadja – teamet bakom Sköldkörteldagen 2017

Kontakt: nadja.ostrom@skoldkortelforeningen.se

 

VÅRA FÖRELÄSARE


Lars Omdal, läkare och funktionsmedicinare från Balderklinikken i Norge

www.balderklinikken.no

Ämnet för diskussion kommer att fortsätta att leta efter en logisk förklaring till varför vissa metabola patienter på T4 mono behandling fortfarande kämpar med symtom som trötthet och hjärndimma. Lars kommer att gå igenom den historiska användning av NDT och vad som hände när T4 tog över som standardbehandling, vad som är normalt T4 T3 fysiologi, titta närmare på den senaste forskningen om dejodinaser (enzymer som omvandlar T4 till T3), med särskilt fokus på hjärnan och de potentiella ”bias” som kan uppstå när T4 mono behandling av hypotyreos. Och vidare att del två av föreläsningen mer praktiskt om att använda T4 + T3 kombinationsbehandling, särskilt NDT och vår positiva kliniska erfarenhet med en holistisk behandlingsmodell genom 15 år, och en del medvetna punkter.

Karin Nordlander – Lycklig på riktigt!

www.karinnordlander.se

Man måste vara frisk för att orka vara sjuk – så hur gör jag för att må bättre? Är du trött på att vara sjuk? Valsar du runt i vårdkarusellen utan att få den hjälp du behöver? Blir relationerna där hemma ansträngda för att du inte mår bra? Då är du inte ensam.

”Man måste vara frisk för att orka vara sjuk – så hur gör jag för att må bättre?” fokuserar vi på dig och vad du kan göra för att må bra, oavsett hur din situation ser ut.

Karin Nordlander är terapeut och meditationslärare. Hon har mångårig erfarenhet av att hjälpa människor må bättre i sin vardag och hon har själv varit svårt sjuk i MS.

I sin föreläsning varvar hon fakta om dagens samhälle med personliga berättelser och konkreta verktyg för ett lyckligare liv.

Välkommen till en föreläsning som kan ge dig inspiration för stunden och välmående på lång sikt!

 

Helene Kjellin – Tarmhälsan!

www.helenekjellin.se

Föreläsning som handlar om varför problem med sköldkörteln uppstår, vad som påverkar med mera. Helene kommer att prata om att naturliga preparat som Thyro samt ex. Lio faktiskt hjälper men att det i förlängningen är ”medicin” som man troligtvis får fortsätta med om man inte reder ut grundorsaken. Sköldkörteln är det av kroppens organ som är allra känsligast för påverkan av gifter och tungmetaller och här kommer kopplingen till tarmen in och att läckande tarm i princip alltid ligger till grund för sköldkörtelproblematik. Så tarmen i fokus och kopplingen till sköldkörtelhälsan.

”Om du väljer mat din kropp är gjord för blir du pigg och frisk!”

Alla äter. Alla har en åsikt om mat….

För många blir maten ett problem, något jobbigt och ibland till och med något farligt. Så ska det inte vara. Mat ska vara något naturligt. Det ska vara självklart, okomplicerat, näringsrikt, mättande och gott!

I dag äter vi en allt mer artfrämmande föda. Ur ett evolutionärt perspektiv äter vi ny mat vilket resulterar i helt nya sjukdomar och problem i våra kroppar. Maten är för ren ur två perspektiv. Dels innehåller den för lite goda bakterier som man förr fick i sig genom konserveringsmetoden mjölksyrajäsning.

Ökad användning av antibiotika gör problemet ännu större då det dödar den naturliga flora vi bör ha i tarmen. Jästsvamp som Candida Albicans som för övrigt lever på socker och stärkelse tar över tarmar och matsmältningssystem.

Maten är också ren i bemärkelsen raffinerad. Vi äter muskelkött men ratar inälvor, brosk, märg mfl. nyttigheter. Vi tar bort skal och grova delar på frön, grönsaker och frukt och kvar blir ex. mjöl och juice med lågt innehåll av näring och fibrer.

Det kan gå ganska lång tid innan kroppen säger ifrån eftersom den gör allt för att överleva på det den får men till slut säger den stopp.

Det är då du kan välja att besöka en läkare och börja medicinera mot dina åkommor men du kan också välja att hjälpa din kropp att reparera sig genom att äta den mat vi är anpassade att äta.

Diabetes, hjärt och kärlsjukdomar, högt blodtryck, övervikt, värk och inflammationer, hormonella obalanser, astma och allergier, krånglande mage, kroniska tarmsjukdomar, migrän m.m… är bara några exempel på vår moderna ohälsa.

Moderna sjukdomar är orsakade av modernt leverne i form av mat vi inte är anpassade för och stress vilket kan kännas lite jobbigt. Men det betyder ju också att vi har väldigt stora möjligheter att själva påverka vår hälsa vilket ju i sig är helt fantastiskt!

Helene Kjellin, näringsterapeut”