Möt nya ordföranden i Kalmar länsförening

Sköldkörtelförbundet växer och det tycker vi är så roligt! Ett av de senaste tillskotten är Kalmar länsförening. Där är Therese Tang ordförande, vi hälsar henne välkommen och ber henne presentera sig.

Hej, berätta lite om dig själv!

”Jag heter Therese Tang och är 38 år gammal med 3 barn och särbo. Är bosatt i Oskarshamn – Kalmar län. Arbetar sedan 2017 som restaurangchef på Burger King med ett 20 -tal anställda. Jag har förutom restaurangbranschen jobbat med olika befattningar inom säkerhetsbranschen, så som skyddsvakt, arrestvakt samt väktare, men även utbildad frisör. För fyra år sedan var jag med och skrev en bok genom förlaget Bonniers som idag är släppt i fyra olika språk. Den handlar om hur jag löste ett mord, det var under tiden jag var verksamhetsansvarig inom Missing People. ”

Varför är du engagerad i Sköldkörtelförbundet?

”För fem år sedan märkte jag förändringar i min kropp. Blev hjärndimma, viktuppgång, håravfall, för att nämna några symtom som kom som ett brev på posten. Jag är sån som person att jag verkligen fördjupar mig i saker som engagerar mig. Därför tog jag reda på så mycket som möjligt om sköldkörtelproblematik.  Dels för att hjälpa min egna hälsa men även för att jag kände att kunskapen hos min läkare inte var det jag förväntade mig. Jag insåg ganska snabbt att det är väldigt många männsikor som har problematiken och lider. Ofta helt i onödan. Vi saknade en lokal förening för sköldkörtelsjuka och förstod ganska fort att möjligheten att kunna påverka lokalt i länet låg högt på min lista. ”

Vad hoppas du få se hända i sköldkörtelfrågan nästa år? I länet och i Sverige?

”Jag ser väl som min främsta uppgift just nu att sprida kunskap om sköldkörtelproblematik. Men jag vill också bygga nätverk så medlemmar tillsammans kan dela med sig av sina erfarenheter och mående. I Sverige hoppas jag att denna fråga får den uppmärksamhet den förtjänar då man kämpat länge för att öka kunskapen framförallt inom sjukvården.”

Vill du engagera dig lokalt? Kika in så sidan för lokala föreningar och se om det finns en startad där du bor.

Har du frågor kring detta, eller om du själv vill vara med och starta upp en länsförening eller lokal förening, kontakta oss gärna på: info(at)skoldkortelforbundet.se (Notera att (a) ska bytas ut mot @ – vi har valt att skriva adresserna så här i ett försök att undgå spam.)