Tack för att du kom till Sköldkörteldagen!

Styrelsen vill tacka alla besökare som kom till Sköldkörteldagen i Östra Reals fantastiska lokaler i Stockholm den 21 maj.

Huvudstaden bjöd på ett fint vårväder, men alla gäster hade bråttom in och smet in redan en halvtimme innan dörrarna öppnade.
Styrelsen och utställare som Nordic Hair Clinic, My Muesli, Madeleine Marcus och Swedish Paleo var i full gång att iordningställa.

Ca 250 förväntansfulla deltagare lyssnade noga när dagen inleddes med Cecilia Nisbet Nilsson som talare. För att öka spänningen för oss som arrangerat dagen strulade tekniken och Cecilia fick tyvärr nöja sig att hennes bilder inte syntes ordentligt. Men hennes budskap gick fram och i princip alla hennes böcker om autoimmun paleokost gick åt. Vi lottade även ut en signerad bok som Cecilia skänkt.
www.swedishpaleo.se

När danska Helle Sydendal, som skrivit boken Få livet tillbaka, kom upp på scen fick vi till sist igång det tekniska och det tackar vi en mycket engagerad vaktmästare för. Helles föreläsningar är alltid gripande och igenkänningsfaktorn är mycket stor. Många kom fram till Helle för att berätta om detta. Ett stort tack till Helle för att hon förmedlar att man inte är ensam i sin sjukdom och inger hopp!

Efter Helles intressanta föreläsning var det redan dags för lunch som består av pastasallad med kyckling samt gott bröd som sponsrades av Fria Glutenfree.
www.fria.se

Vi hörde endast positiva kommentarer om lunchen och tack till Gunnar & Anna för arbetet i köket!
Under lunchen förkom trevliga samtal kring borden och många erfarenheter och tips delas ut.

Med mätta magar lyssnade alla till presentationen av Nordic Hair Clinic som arbetar med problemlösning av håravfall. Med naturliga ämnen från kroppsegna ämnen kan man dra igång hårväxten. Alla deltagare erbjöds 50 % på första behandlingen.
www.nordichair.se

Vi lottade även ut priser skänkta från Blodkollen, se www.blodkollen.se, och Madeleine Marcus, se madeleinemarcus.se

En av våra absoluta favoritläkare är tuffa Helena Rooth Svensson, som mycket informativt höll sin föreläsning. Helena är aldrig rädd för att säga sin uppfattning och det uppskattar vi. Helena kunde även dela med sig ett särtryck av hennes artikel i Medicinsk access.
Det visade sig att denna artikel slagit rekord i besök i jämförelse med alla andra artiklar i Medicinsk access någonsin. Tidningen bjöd på 200 exempel av detta särtryck på grund av detta. Tusen tack!

I fikapusen serveras glutenfritt fikabröd från Fria Glutenfree och man hade möjlighet att smaka på My Mueslis produkter samt köpa böcker från våra föreläsare.

  • Få livet tillbaka – Helle Sydendal
  • Sköldkörteln och Mitokondrierna – www.heroscare.se
  • Klinisk Endokrinologi – Stefan Sjöberg
  • Autoimmun Kokbok – www.swedishpaleo.se

Sista föreläsaren för dagen var vår forskande specialistläkare i endokrinologi Stefan Sjöberg där vi fick höra att mängden aktivt T3-hormon inte är i lika hög koncentration i spinalvätska, som försörjer hjärnan med näring, som i blodet vid behandling med Levaxin/Euthyrox, vilket kan förklara flera symtom som minnesproblem, depressioner och dylikt trots bra blodvärden.
Stefans senaste forskning är i slutfasen och många data ska räknas ihop innan vi får fler svar.

Vi vill skicka ett stort tack till Holistic för sin generösa gåvor till våra gäster
www.holistic.se

Vi har påbörjat samtal med Endometriosförbundet för kommande samarbete och vi kommer med intresse följa den studie som påbörjas i höst under ledning av specialistläkare Lisa Palmlöv och endokrinolog Kerstin Brismar. Vi väntar med stor nyfikenhet på deras resultat. Tack för att ni kom och berättade om ert projekt för oss alla!

Deltag i deras enkät och få reda på mer om studien! 
För att deltaga ska du äta Levaxin för primär hypotyreos, men uppleva att du inte är symtomfri trots välinställda blodvärden.

Kom ihåg att vi behöver en stark föreningen för att kunna förändra! Bli medlem idag!