Medlemsförmåner och andra goda skäl till att vara medlem
Vi arbetar för ökad kunskap, individanpassad vård och ett friskare liv för alla med sköldkörtelsjukdom
Som medlem har du fördelaktiga rabatter inom vård och hälsa. Du kan hålla dig uppdaterad om sköldkörteln genom våra regelbundna e-postutskick och ta del av alla våra inspelade föreläsningar och webbinarier. Du blir en del i vår gemenskap och kan utbyta kunskaper och erfarenheter med andra medlemmar – kanske i en länsförening nära dig eller i Sköldkörtelförbundets Facebookgrupp bara för medlemmar. Bli medlem på direkten eller börja med att läsa mer om våra medlemsförmåner här under.
Ta del av hälsosamma rabatter
Sköldkörtelförbundet har flera förmånliga rabatter inom vård och hälsa. Rabattkoderna hittar du alltid i våra utskick som kommer till din e-post ungefär var tredje vecka.
Dessa rabatter har du som är medlem 2024
I bokstavsordning:
- Blodkollen: 15 % rabatt på alla tester
- Ekobutiken: 10 % rabatt på hela sortimentet
- Greatlife: 15 % rabatt på produkter från Innate Response, MegaFood och Greatlife
- Grön Interiör: 10 % rabatt på hela sortimentet
- Holistic: 10 % rabatt på hela sortimentet
- Medisera: 20 % rabatt på paketet Sköldkörteltest Stor, 10 % rabatt på övriga tester (gäller ej samarbeten och årliga hälsokontroller)
- Smarteyes: 20 % rabatt på synundersökning och glasögon
- Vital: 15 % på valfri hälsokontroll eller test (gäller inte presentkort).
- Werlabs: 15 % rabatt på paketen Sköldkörtel, Sköldkörtel XL och Sköldkörtel XL Plus
- Elite Hotels: Elite Hotels 10 % rabatt på boende
Senaste nytt om sköldkörtelhälsa till din e-post
I medlemsbrevet, som kommer till din e-post ungefär var tredje vecka, får du ta del av nyheter och forskning inom fältet. Du får artiklar med fakta och råd från experter inom professionen, och du blir uppdaterad på aktuella vårdfrågor som rör personer med sköldkörtelsjukdom.
I varje medlemsbrev får du en lista över våra medlemsrabatter tillsammans med aktuella rabattkoder, samt länk och lösenord till alla våra inspelade föreläsningar och webbinarier.
Byt kunskap och erfarenheter med andra med sköldkörtelsjukdom
Sköldkörtelförbundets tusentals medlemmar delar alla en gemensam nämnare – vi blir på ett eller annat sätt påverkade av en sköldkörtel som inte fungerar som den ska.
Men i den gemensamma nämnaren ryms lika många unika historier som medlemmar. Det finns de med en sköldkörtel med överfunktion, och de med underfunktion. De med cancer i sköldkörteln och de med en bortopererad sköldkörtel. De som lever ett normalt fungerande liv, och de som är sjukskrivna med dagliga men av sin sjukdom. Det är kvinnor som män, unga som äldre, liksom anhöriga.
En gemenskap där vi delar med oss och stöttar
Vissa av våra medlemmar vet inte så mycket om sin sköldkörtelsjukdom, andra är otroligt pålästa om sin diagnos. I den här mångfalden av personer med sköldkörtelsjukdom skapas en gemenskap där vi delar med oss av våra erfarenheter och ger varandra information och tips såväl som stöttning och hopp.
Med en halv miljon svenskar som lever med en sköldkörteldiagnos ska ingen känna sig ensam i sin sjukdom.
Utbyte på flera plan
Det utbyte av kunskaper och erfarenheter som Sköldkörtelförbundet möjliggör, sker på flera plan:
- Medlem till medlem: Till exempel i vår Facebookgrupp bara för medlemmar och via fysiska och digitala träffar.
- Professionen till medlem / medlem till professionen: Till exempel via föreläsningar och webbinarier, och undersökningar som förbundet gör bland medlemmar.
- Förbund till medlem / medlem till förbund: Till exempel via vår webbplats, sociala medier, intervjuer med patienter, undersökningar som förbundet gör bland medlemmar, utskick till medlemmar, e-post till förbundet.
Lär dig mer om sköldkörteln, hormoner och kroppen
Föreläsningar och webbinarier är ett bra sätt att fylla på med kunskap, tips och råd om hur du kan leva ett friskare liv med sköldkörtelsjukdom. Sköldkörtelförbundet arrangerar regelbundet webbinarier med olika teman, där många är exklusivt för dig som är medlem.
På webbinarierna medverkar någon sakkunnig inom ett område som rör sköldkörtelsjukdom. Det kan vara allt från allmänläkare och endokrinologer till sexologer och kostrådgivare. På många av dessa webbinarier får du som medlem ställa egna frågor till föreläsarna. Alla webbinarier spelas in och kan ses i efterhand av medlemmar.
Läs mer och se Sköldkörtelförbundets föreläsningar och webbinarier
Träffa andra och engagera dig lokalt
Sköldkörtelförbundets länsföreningar jobbar aktivt för att lokalt påverka sköldkörtelvården, informera om sköldkörtelproblematik och samla och stötta personer med sköldkörtelsjukdom. Vi har för närvarande 12 länsföreningar, från Västerbotten i norr till Skåne i söder.
Länsföreningarna är ett sätt för medlemmar att engagera sig och driva patientnära frågor. Det är också en möjlighet för dig som medlem att träffa, dela erfarenheter och hitta en gemenskap med andra i liknande situation.
Det lokala engagemanget i länsföreningar gör skillnad via föreläsningar, samtal med politiker, informationskampanjer på stan, studiecirklar, medlemsvärvning och samarbeten och samtal med andra lokala samhällsaktörer.
Vill du engagera dig i en länsförening?
Du hittar våra 12 länsföreningar under rubriken “Hitta en förening nära dig” på medlemssidan.
Få stöd, ställ frågor och läs om andras erfarenheter
Som medlem är du välkommen i vår slutna Facebookgrupp med över 3000 medlemmar. Här kan du gå in och läsa, ställa frågor, dela med dig av erfarenheter relaterat till sköldkörtelsjukdom och hjälpa andra.
Ämnen som diskuteras i gruppen är allt från sjukdomshistorier, symtom och provsvar till tips och strategier att ta till för att må bättre, kost, egenvård, forskning och var man kan vända sig för att få hjälp.
Källa till gemenskap
Utöver att Facebookgruppen fungerar som en plattform för utbyte av kunskaper och erfarenheter, är den också en källa till gemenskap. Här kan du få stöttning, hjälp och känna dig mindre ensam i din sköldkörtelsjukdom.
Du som medlem bidrar till att förbättra svensk sköldkörtelvård
En halv miljon människor i Sverige lever med en sköldkörtelsjukdom. Ändå har forskningen och vården för sköldkörtelsjukdomar historiskt sett inte prioriterats.
Sköldkörtelförbundet jobbar aktivt med att driva opinion för att påverka vården. Och ju fler medlemmar vi är, desto starkare röst har vi för att sätta frågor kring sköldkörtelvården högre upp på dagordningen. Genom att vara medlem bidrar du därmed till det viktiga arbetet att påverka och förbättra svensk sköldkörtelvård.
Frågor vi driver just nu, med syfte att förbättra sköldkörtelvården:
- Nationellt vårdprogram och kvalitetsregister för hypotyreos.
- Kunskapslyft kring hypoparatyreoidism (där vanligaste orsaken är komplikation efter sköldkörteloperation).
- Fler läkemedel på svenska marknaden och säkrare tillgång till läkemedel.
- Bättre patientinformation.
- Vi har patientrepresentanter i regionerna och i nationella arbetsgrupper och jobbar på att dessa ska bli ännu fler.
- Se också Sköldkörtelförbundets intressepolitiska program.
Exempel på arbete vi utfört, med syfte att förbättra sköldkörtelvården:
- Vi har lämnat remissvar med synpunkter på revideringen av medicinska tabellverken för funktionsförlust (försäkringsmedicin, kap 2:3 Sköldkörtelns och bisköldkörtlarnas sjukdomar) (2023).
- Vi har via patientrepresentant och remissvar med synpunkter bidragit till innehållet i det första nationella vårdprogrammet för hypertyreos (2022).
- Vi har lämnat remissvar med synpunkter på det nationella vårdprogrammet för sköldkörtelcancer (2021).
Läs mer om vad förbundet gör för att påverka och förbättra sköldkörtelvården »