Takeda säljer delar av verksamheten till Orifarm

Publicerad:

Den 24 april meddelade Takeda att de säljer delar av verksamheten till Orifarm Group. Det är ett antal receptfria och receptbelagda läkemedel som säljs i Europa samt två tillverkningsanläggningar i Danmark och Polen som säljs till Orifarm, ett snabbväxande danskt läkemedelsföretag. Bland de receptbelagda läkemedlen ingår utvalda preparat inom områdena andningsvägar, inflammation, hjärt-kärlsjukdomar och endokrinologi. Detta inkluderar Levaxin och Liothyronin som används vid behandling av hypotyreos.

Tillkännagivandet är den första fasen i processen att överföra produkterna till Orifarm Group. Om överföringen säger Takeda: ”Inför detta beslut har Takeda noggrant övervägt vilken köpare som är rätt för att säkerställa maximalt värde och kontinuitet för de patienter och kunder som är beroende av dessa produkter.”

Transaktionen förväntas vara genomförd i slutet av räkenskapsåret 2020 (sista mars 2021) och fram till dess kommer Takeda att fortsätta produktionen och se till att produkterna är tillgängliga för patienter.

Klicka här för att läsa pressmeddelandet i sin helhet.

Läs mer om Orifarm här.

Mer Media & opinion