Näringsterapeutens tre favoritfrukostar

Publicerad:

Den 3 februari hade vi webbinarie med Christina Mattsson, diplomerad näringsterapeut. Som medlem kan du se det i efterhand! Du hittar webbinariet tillsammans med alla andra föreläsningar här och du kan bli medlem här.

Christina driver sin egen klinik, Roots Nutrition, med stort fokus på bland annat kvinnohälsa samt mage-tarm och ser många klienter med just sköldkörtelbesvär. Under föreläsningen pratade hon om vikten av ett stabilt blodsocker och att en stadig frukost bidrar till det. Vi frågade Christina om hon kunde ge oss sina favoritfrukostar för just detta och fick tre smarriga tips!

Smörgås

Glutenfritt superbröd från exempelvis märket ”da Carla” med olika pålägg som:

  • Kokt ägg
  • Avokado
  • Kalkon
  • En näve bladgrönt

Äggröra

Äggröra gjord på 2-3 ägg, stekt på medelhög värme i ghee, smör eller kokosolja utan smak. Serveras med blandade grönsaker och gärna färska örter.

Chiapudding

Förbered chiapuddingen kvällen innan genom att hälla över en burk kokosgrädde eller kokosmjölk (gärna ekologisk) i en glasburk. Tillsätt 3 msk chiafrön och rör om. Om du vill kan du även tillsätta en nypa kardemumma/kanel/gurkmeja eller någon annan favorit. Låt stå över natten i kylen. När du ska äta din frukost kan du toppa med till exempel:

  • Bär
  • Frön
  • Nötter
  • Nötsmör

För mig och för alla andra

”Eftersom min sjukdom är livslång, är också mitt medlemskap det.”

Gå med i Sköldkörtelförbundet du också! Se vad ett medlemskap kan ge dig och vad ditt stöd bidrar till »
/Berith, medlem sedan 2017

Mer Egenvård