Medlemsförmån: Webbinarium om kost och sköldkörtelhälsa med Anna Sundin

Publicerad:

Välkommen på webbinarium om sköldkörtelhälsa med Anna Sundin, till vardags lic. kostrådgivare och specialiserad inom sköldkörtelhälsa på Medicheck och sedan många år volontär för förbundet. Anna delar med sig av sina bästa tips och du får också möjlighet att ställa dina frågor i chatten.

Anmälan

Alla medlemmar är välkomna på seminariet, länken hittar du via eventet i vår facebookgrupp (endast synligt för dig som är medlem där) eller i medlemsmailet som skickas inom kort.

Seminariet sker live och sänds den 20 januari 12 – 13.00.

Intervju med Anna Sundin

Varför är kosten så viktig för den som har en sköldkörtelsjukdom?

”Kroppen kan liknas vid en motor, och en motor behöver bränsle av hög kvalitet för att fungera bra. Sköldkörtelhormonerna och ämnesomsättningen är viktiga delar i kroppens motor.  
När vi är sköldkörtelsjuka och vår ämnesomsättning är nedsatt är även vårt matsmältningssystem försvagat. Då är valet av näringsrik och lättsmält kost otroligt viktigt för oss med sköldkörtelsjukdom.” berättar Anna Sundin.

Kan du inte berätta om din egen resa och din bakgrund?

”Ända sedan barndomen har jag känt av en långsam ämnesomsättning, vilket har fått mig intresserad av kostens betydelse för hälsan. Efter gymnasiet studerade jag till kost och näringspedagog vid Uppsala universitet under tre år. Vid 27 års ålder efter mitt andra barns födelse 1986, fick jag själv diagnosen Hashimotos.” berättar Anna Sundin.

”Efter det arbetade jag som lärare i hem och konsumentkunskap både i grundskolan och på gymnasiet och tog sedan ett friår och reste till Argentina och sedan kände att jag ville pröva något nytt när jag kom hem igen och utbildade mig till undersköterska.” fortsätter Anna Sundin.

Hur kom du i kontakt med Sköldkörtelförbundet och vad gör du idag?

”2017 blev jag lic. kostrådgivare och startade eget företag. Sedan 2019 är jag kostrådgivare hos MediCheck via deras Sköldkörtelklinik och jobbar deltid som undersköterska i hemtjänsten. Sedan flera år har jag varit volontär inom förbundet och svarat på supportmailen och jag är också en del av förbundets valberedning.”

Ny sätt för förbundet att stötta medlemmarna

Webbinarium är en ny form för förbundet att stötta sina medlemmar med aktuell kunskap inom viktiga områden. Webbinarierna tillsammans med en bättre FAQ (frågor och svar) på hemsidan kommer ersätta den supportadress som funnits där enskilda medlemmar ställt sina frågor som sista tiden inte använts så frekvent. Detta är ett bättre sätt att kunna stötta fler med kunskap! Webbinariet spelas givetvis också in och delas i efterhand och du är supervälkommen med din lunchlåda framför datorn när du lyssnar.

Mer Nyheter om förbundet