Den 3 februari hade vi webbinarie med Christina Mattsson, diplomerad näringsterapeut. Som medlem kan du se det i efterhand! Du hittar webbinariet tillsammans med alla andra föreläsningar här och du kan bli medlem här.
Christina driver sin egen klinik, Roots Nutrition, med stort fokus på bland annat kvinnohälsa samt mage-tarm och ser många klienter med just sköldkörtelbesvär. Under föreläsningen pratade hon om vikten av ett stabilt blodsocker och att en stadig frukost bidrar till det. Vi frågade Christina om hon kunde ge oss sina favoritfrukostar för just detta och fick tre smarriga tips!
Smörgås
Glutenfritt superbröd från exempelvis märket ”da Carla” med olika pålägg som:
Kokt ägg
Avokado
Kalkon
En näve bladgrönt
Äggröra
Äggröra gjord på 2-3 ägg, stekt på medelhög värme i ghee, smör eller kokosolja utan smak. Serveras med blandade grönsaker och gärna färska örter.
Chiapudding
Förbered chiapuddingen kvällen innan genom att hälla över en burk kokosgrädde eller kokosmjölk (gärna ekologisk) i en glasburk. Tillsätt 3 msk chiafrön och rör om. Om du vill kan du även tillsätta en nypa kardemumma/kanel/gurkmeja eller någon annan favorit. Låt stå över natten i kylen. När du ska äta din frukost kan du toppa med till exempel:
Bär
Frön
Nötter
Nötsmör
Mer forskning för att vi ska må bättre
”Jag tror att vi blir starkare som patientgrupp. Om alla vi som är sköldkörtelsjuka är med i förbundet så kommer det kanske finnas resurser att visa att den här sjukdomen är jobbig och många lider av den. Att det uppmärksammas. Så att det kan bli mer forskning för att vi ska må bättre.”