Sköldkörtelförbundet söker opinionsbildare!

Publicerad:

Platsannons: Opinionsbildare

Vi söker dig som vill bli vår nya opinionsbildare och arbeta kreativt tillsammans med många ideella för att förbättra vården för närmare en halv miljon personer med sköldkörtelsjukdom! Vi tror att du kommer vara den som skapar kontinuitet så vi blir en pålitlig part för vården, politiken och civilsamhället. 

Rollen är ny och du kommer få stor frihet i att bygga upp arbetssätt och processer. Vår målsättning är ett ökat genomslag för förbättrad vård. Dina kollegor kommer vara en generalsekreterare på heltid och en medicinskt sakkunnig och en kommunikatör som arbetar på deltid. 

 

Om Sköldkörtelförbundet

Sköldkörtelförbundet är en patientförening med 6500 medlemmar. Vi grundades 1994 som förening och ombildades till förbund 2017.  Sedan två år får vi Socialstyrelsens stöd till funktionsrättsorganisationer. Vi är medlemmar i Funktionsrätt Sverige och International Thyroid Federation. Vi finns som riksförbund men också som tolv länsföreningar runt om i landet och startar varje år fler föreningar för att komma närmare medlemmen.

 

Om rollen

En av dina första arbetsuppgifter kommer vara att uppdatera vårt intressepolitiska program tillsammans med länsföreningarna, förbundsstyrelsen och vårt professionsråd så det matchar de utmaningarna medlemmarna upplever idag. Du kommer arbeta tillsammans med många, men vara den som ansvarar för påverkansarbetet gentemot beslutsfattare, media och andra organisationer. Opinionsbildningen är också ett viktigt område för att behålla och attrahera nya  medlemmar. Arbetet ska leda till ett ökat engagemang i förbundet. 

 

I rollen som opinionsbildare får du också: 
  • ta fram årliga planer för konkret opinionsbildning i linje med förbundets intressepolitiska program
Vi söker dig som har
  • relevant akademisk utbildning eller motsvarande praktisk erfarenhet. 
  • erfarenhet av att skriva och bearbeta texter samt anpassa budskap och tilltal till olika målgrupper. Extra viktigt är förmågan att formulera tydliga budskap och enkelt förklara komplexa frågeställningar.
  • erfarenhet av  att engagera medlemmar och kollegor i påverkansarbetet och göra det enkelt för dem att jobba med opinionsbildning på sina villkor
  • erfarenhet av att arbeta självständigt och i grupp, ta ansvar och hög initiativförmåga
  • förmåga att ha flera projekt igång samtidigt och hålla dem organiserade

     

Som person är du lyhörd och tydlig i ditt ledarskap. Du är engagerad och målinriktad, du synliggör resultaten vi skapar, du vågar stanna upp och analysera och planerar sedan vägen fram. Antagligen har du erfarenhet av påverkansarbete, men är relativt junior.

Du inspireras av att kombinera strategiskt och operativt arbete i en organisation med begränsade resurser och där vi alla vid behov och efter förmåga arbetar som ett team för att lösa organisationens alla utmaningar. 

Som förbund är vi lösningsfokuserade och driver våra frågor i nära samverkan med andra relevanta aktörer – ett mindset du måste dela. 

Som opionionsbildare är det meriterande att ha erfarenhet av sköldkörtelsjukdom, andra kroniska sjukdomar och/eller ideella föreningar.

 

Villkor

Vi har kollektivavtal tecknat mellan Fremia och Unionen. Vi har utrymme för en heltidstjänst men vill du hellre jobba mellan 50-80% är vi öppna för en diskussion om det. Du kommer jobba på distans men möten i Stockholm kommer att förekomma regelbundet. Önskas kontor så finns budget för detta.

Maila din ansökan till vår generalsekreterare tjarls.metzmaa@skoldkortelforbundet.se senast 2024-05-02. Bifoga gärna något du varit med och gjort, exempelvis en debattartikel eller en plan för påverkan.  Vi kommer genomföra intervjuer löpande.

Mer Förbundets påverkansarbete Mer Media & opinion Mer Nyheter om förbundet