Webbinarium: Hjärntrötthet och sköldkörteln – när tröttheten inte går att vila bort

Publicerad:

23/11 kl 12.30 är du välkommen att lyssna på webbinarium med Birgitta Johansson, specialist i neuropsykologi vid Rehabiliteringsmedicin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och som forskat på hjärntrötthet vid sköldkörtelsjukdom.

Titta live via Sköldkörtelförbundets Facebooksida genom att klicka här.

Titta i efterhand via Sköldkörtelförbundets Vimeokanal. Här hittar du även tidigare webbinarier.

Trötthet är tyvärr alltför vanligt när vi får sköldkörtelproblem, både hypotyreos och hypertyreos. Inte nog med att orkeslöshet kan drabba kroppen och vi orkar mindre fysiskt. Många av oss kämpar med hjärntrötthet – fast vi vet inte ens om det. I korthet är det när hjärnan även av saker som vi förut lätt klarade av blir trött och vila hjälper men botar inte.

– Hjärntröttheten hamnar ofta vid sidan om huvuddiagnosen men många beskriver ändå att det är den som mest påverkar vardagen, säger Birgitta Johansson specialist i neuropsykologi vid Rehabiliteringsmedicin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vad är hjärntrötthet och vad kan du göra om du är drabbad?

Läs en intervju med Birgitta Johansson.

Vet vad de pratar om

”Det jag uppskattar mest med Sköldkörtelförbundet är att det känns som att de tar det på allvar, och det kändes som att det var första gången. Det känns som att de vet vad de pratar om och att de inte förminskar det på något sätt.”

/Emma, 27, medlem sedan 2019

Gå med i Sköldkörtelförbundet du också! Se vad ett medlemskap kan ge dig och vad ditt stöd bidrar till »

Mer Forskning Mer Hälso- och sjukvård