Pressmeddelande: Sköldkörtelförbundets kansli växer

Publicerad:

Sköldkörtelförbundet växer så det knakar och för att kunna växla upp både den interna organisationsutvecklingen och vårt externa påverkansarbete rekryterar vi nu en generalsekreterare.

I mars börjar Tjarls Metzmaa som generalsekreterare. Tjarls kommer närmast från Rädda barnen och har varit senior rådgivare med ansvar för strategiska medlemsfrågor

“Med Tjarls kan vi ta nästa steg och växla upp. Vi lämnar 2023 med ytterligare ett rekord i medlemsantal, vi har fyllt 30 år, startat vårt professionsråd och fått både statsbidrag och Canerfondens organisationsstöd för patientföreningar – det ska bli spännande att se vad nästa steg blir.” säger Anna Bergkvist, förbundsordförande.

“Vi hoppas verkligen att detta ska kunna ge oss bättre förutsättningar för att växa med fler länsföreningar och att de vi har ska kunna få ännu bättre stöd av oss på förbundet”, säger Christina Fernerud Björklund, vice förbundsordförande.

“Det känns fantastiskt roligt att få komma in i mitten på denna framgångssaga som är Sköldkörtelförbundet och få bidra till att bibehålla och accelerera utvecklingen. Mest av allt längtar jag till att börja på riktigt, så att jag kan träffa alla de engagerade som tillsammans skapat det vi ser idag.”

För att komma i kontakt med Tjarls kan du redan nu maila tjarls.metzmaa@skoldkortelforbundet.se.

Öka sina kunskaper


”Jag tycker man ska bli medlem för att öka sina kunskaper, så man kan vara mer direkt med läkaren. Till exempel vad man vill ha för typ av hjälp, vilka prover man skulle vilja ha tagna och varför.”

/Emma, 27, medlem sedan 2019

Gå med i Sköldkörtelförbundet du också! Se vad ett medlemskap kan ge dig och vad ditt stöd bidrar till »

 

Mer Nyheter om förbundet