Sköldkörtelförbundet söker Generalsekreterare

Publicerad:

2024-01-13 Ansökningsperioden är stängd för denna tjänst.

Sköldkörtelförbundet är en patientförening med 6500 medlemmar. Vi firar 30 år i år och sedan 2023 får vi Socialstyrelsens stöd till funktionsrättsorganisationer. Vi är medlemmar i Funktionsrätt Sverige och International Thyroid Federation. Vi finns som riksförbund men också som tolv länsföreningar runt om i landet och startar varje år fler föreningar för att komma närmare medlemmen.

Vi bedriver opinionsbildande arbete i syfte att sätta patienter med sköldkörtelsjukdom på kartan, vi ger patienter och anhöriga kunskap och stöd och våra länsföreningar ger medlemmarna gemenskap och sammanhang.

På kansliet är vi i dag en medicinskt sakkunnig på 40% och en kommunikatör på 20%. Bägge jobbar hemifrån under stor frihet att leverera på sina uppdrag i dialog med vår förbundsordförande som idag är tillika chef. Du blir i rollen som Generalsekreterare dessa två stjärnors chef och förväntas ha ett ledarskap som är nyfiket, fokuserat på helheten och prestigelöst. Vi söker någon som kan hjälpa oss att ta nästa steg – vi har vuxit så det knakar i många år och måste hitta vår form så den håller över tid så vi blir en pålitlig part för vården, politiken och i civilsamhället.

Generalsekreterarens roll och uppdrag

  • Chef över kansliet, idag två personer men vi vill växa.
  • Ansvara för kontakten med länsföreningarna och internkommunikation i förbundet – i huvudsak genom ett intranät på Google workspace och en stängd grupp på Facebook samt mail, telefon och möten.
  • Ansvara för förbundets finansiering (Socialstyrelsens årliga ansökan samt relevanta projektmedel i linje med förbundets mål).

Vi ser gärna att du också tar ansvar för vår medlemsrekrytering på ett övergripande plan. Vi jobbar idag tätt tillsammans med vår omtyckta webbyrå och en grupp ideella i förbundet som sätter tonalitet, form och budskap men vi behöver din hjälp att hålla samman helheten.

Vi söker dig som har tankar om hur framtidens medlemskap skulle kunna se ut, hur vi ännu mer utmanar normer och strukturer i vilka som engagerar sig för att framtidssäkra oss. Vi behöver också arbeta ännu mer systematiskt med hållbara engagemang då de flesta hos oss också har perioder där vår sköldkörtelsjukdom gör oss begränsade.

Vi söker dig som

  • Varit ledare, behöver inte ha varit formell chef
  • Har grundläggande förståelse och intresse för opinionsbildning och politiskt påverkansarbete
  • Är en “föreningsmänniska”, som kan och förstår logiken i en ideell förening och är trygg i frågor som har med civilsamhällets roll, finansiering och utmaningar

Som person är du lyhörd och tydlig i ditt ledarskap – både mot anställda, ideella och förtroendevalda. Som person är du engagerad och målinriktad, du synliggör resultaten vi skapar, du vågar stanna upp och analysera och planerar sedan vägen fram. Som förbund är vi lösningsfokuserade och driver våra frågor i nära samverkan med andra relevanta aktörer – ett mindset du måste dela.

Villkor

Vi avser inom kort teckna kollektivavtal. Tjänsten är 100% och kan utföras på distans men möten i Stockholm kommer att förekomma cirka en dag i veckan – men detta styr du oftast själv. Önskas kontor så finns budget för detta.

Maila din ansökan till vår förbundsordförande Anna Bergkvist på anna.bergkvist@skoldkortelforbundet.se senast 2024-01-13. Vi kommer genomföra intervjuer digitalt i mitten av januari.

 

Önskar att någon såg helheten

”Om jag fick drömma, då skulle jag önska att någon såg helheten istället för att man får gå till olika ställen och själv försöka lägga pusslet. Det skulle vara fantastiskt om det fanns någonstans dit vi som har problem med sköldkörteln kunde gå, där man verkligen kollade igenom allting. Jag tror att många hade kunnat må bättre om man såg helheten.”

/Carro, 47, medlem sedan 2018

Gå med i Sköldkörtelförbundet du också! Se vad ett medlemskap kan ge dig och vad ditt stöd bidrar till »

Mer Nyheter om förbundet