Anette Selberg har skrivit boken Gravid med livet som insats

Publicerad:

Anette Selberg debuterade i september 2019 med boken Gravid – med livet som insats, en självbiografi om hur livet vandes upp och ner när hon fick ett cancerbesked i samband med sin andra graviditet. I efterhand kände Anette att hennes erfarenheter kunde hjälpa andra i liknande situationer, och har därför valt att publicera sina tankar och erfarenheter från sjukdomsperioden.

Hennes första graviditet gick bra, men det var när hon ”plussade” med sitt andra barn som livet vändes upp och ner. Gravid – med livet som insats ar en stark, utlämnande bok, dar tvivlet och rädslorna blandas med författarens starka önskan att bli frisk. Boken berättar om en resa av personligt lärande och tar upp tabun och svåra motsättningar som kan mota blivande mödrar. Anette vill visa att med rätt mentalitet och styrka kan man gå vidare från en kamp som verkat förlorad.

Efter att ha fött sitt första barn, blev Anette snabbt med barn en andra gång. Samtidigt fick hon besked om att hon drabbats av sköldkörtelcancer och måste opereras. Anette valde att genomföra sin graviditet och vänta med operationen, trots att lakarna rekommenderade omedelbar operation.
Att hon valde att skjuta upp canceroperationen berodde på att det fanns risk for att fostret kunde skadas. Samtidigt som detta hände fick hennes far strupcancer och avled. Efter en mycket komplicerad förlossning opererade Anette bort sköldkörteln. Barnet som föddes drabbades av en svår virusinfektion – och blev svårt sjuk – och tvingades därfor genomgå en omfattande och långvarig behandling. Anette gjorde sin första canceroperation när bebisen var tre månader gammal och ytterligare en operation, dar hela sköldkörteln och bisköldkörtlarna avlägsnades totalt, när bebisen fyllde sex månader. Därefter genomgick Anette radiojodbehandling och tvingades under flera veckor leva isolerad skild från familjen och omgivningen pga. radiojodaktiviteten.


Boken finns att kopa på Adlibris och Bokus, eller via hennes egna hemsida där hon bloggar om halsa, naturmedicin och hormonella besvär bland annat.
Boken har uppmärksammats i stora medier som Aftonbladet, Expressen, Kurera med flera. En intervju med henne finns bla på Spotify, när hon besöker Prestationspodden.

 

Mer Böcker och poddar