Ny bok ”Sköldkörteln och helheten”

Publicerad:

Azin Farid är legitimerad läkare sedan 20 år tillbaka och specialist i allmänmedicin har släppt en bok om sköldkörteln.

Azin Farid beskriver själv sitt intresse och sin egen resa så här på sin hemsida:

”Mitt intresse för sköldkörtelsjukdomar och andra endokrina organ väcktes tidigt när flera av mina patienter och mina nära anhöriga inte mådde bra med den rekommenderade standard behandlingen. Det dröjde inte länge innan jag själv blev väldigt sjuk i Hashimotos tyreoidit (en inflammatorisk sköldkörtelsjukdom) med påverkan av flera organ. Jag tror min väg till läkning och att både vara läkare och patient i vårt vårdsystem har givit mig en stor förståelse och erfarenhet för att kunna hjälpa andra i samma situation.”

Om boken:

”Denna bok är ett resultat av flera års arbetserfarenhet och riktar sig både till intresserade läkare så väl som patienter som vill lära sig mer om sköldkörteln och orsakerna bakom sköldkörteldysfunktion. Den tar oss igenom en resa i kroppen och förklarar hur sköldkörteln fungerar och samverkar med olika organ. Den ger också patienten en förståelse för sin sjukdom samt kunskap och viktiga verktyg för att motivera sin läkare.

Boken tar dessutom upp hur nutrition, miljö och livsstilsfaktorer påverkar sköldkörteln och binjurarnas funktion.

Min erfarenhet av behandling av sköldkörtelsjukdomar presenteras på ett lätt sätt tillsammans med lärorika patientfall. Här presenteras även de senaste behandlingsmetoderna och publicerade studier inom området.

I boken berättar jag även om min sköldkörtelsjukdom och resa genom det svenska vårdsystemet. Hur jag genom att kombinera klassisk skolmedicin med kunskapen om kroppens behov av att stabilisera mineraler, vitaminer och hormoner lyckades bota mig själv.

Det är en bok som jag själv önskade att hade fått i min hand när jag var sjuk.”

Boken finns som tryckt bok och som e-bok.

Du kan även köpa boken bland annat hos Adlibris.

Mer Böcker och poddar