Sköldkörtelsjukdomar uppmärksammas på global konferens om personcentrerad vård

Förbundsordförande Anna och Generalsekreterare Tjarls anlände igår till GCPCC - Global Conference on Person Centered Care för att prata med vårdgivare och andra om behoven i sköldkörtelvården.

Sköldkörtelsjukdomar uppmärksammas på global konferens om personcentrerad vård

Publicerad:

Det huvudsakliga syftet för närvaron är vårt deltagande i seminariet: ”Collaboration between patients, patient organisations and healthcare professionals aims to achieve more for the care of patients with thyroid disease than each of them can achieve on their own”. Om du trycker på länken kan du läsa mer, men i korthet utgår det från erfarenheterna med arbetet med det nationella vårdprogrammet för hypertyreos. Vi kommer också lyfta hur detta hänger samman med alla sköldkörtelsjukdomar, från de mer sällsynta som hypoparatyreoidism till den vanligaste hypotyreos. Det nationella vårdprogrammet för hyper införde många delar som handlar om bemötande och omsorg, det är viktigt att vi fortsätter föra vidare. Vården är så mycket mer än diagnos och medicin.

Samtalet kommer äga rum på konferensens största scen och bilden till inlägget är på Anna som blickar ut över morgondagens skådeplats.

 

 

Mer Förbundets påverkansarbete