Kokbok för sköldkörteln är här!

Rabattkoden
kokbok19 ger Sköldkörtelförbundets medlemmar 10% rabatt fram till 31/11-19 vid
köp via Bokus.

En
forskningsstudie från april 2019
visar att det är
möjligt att på egen hand, med en enkel metod, häva och till och med bli helt
symtomfri från sköldkörtelsjukdom. Nu kommer Kokbok
för sköldkörteln
som bygger på samma principer som tillämpats i
den kliniska forskningen. Det går utmärkt att följa upplägget hemma i sitt eget
kök.

Kokbok för sköldkörteln inleds med en
faktadel om sköldkörtelsjukdom och autoimmun kost (AIP), skriven av Karl
Hultén, följt av Cecilia Nisbet Nilssons enkla och läckra recept stärker din
maghälsa, fyller på med näring och förändrar spelplanen för ditt immunförsvar.
Här finns vardagsmat, frukost, mellanmål, bröd och dryck. Berättelser från
personer som blivit hjälpta av denna kost ger dig inspiration och motivation.

Sköldkörtelsjukdom börjar i de flesta
fall i magen, där vårt immunförsvar bor. När sköldkörtelns funktion brister
slår det tillbaka med ytterligare försämring av maghälsa och inflammation. Det
uppstår en negativ spiral som behöver brytas med hjälp av kost och livsstil.

Läkemedelsbehandling med hormonersättning
kan göra dig bättre, men sällan helt bra. Det beror på att själva
grundproblemet med immunförsvaret inte kan åtgärdas med läkemedel. Immunförsvaret
är fortfarande ur balans och fortsätter orsaka problem i hela kroppen. För att
komma tillrätta med inflammation och kvarstående symtom måste maghälsan
förbättras och din kropp få den näring den behöver.

Den autoimmuna kosten (även kallad AIP
från ”autoimmuna protokollet”) är fri från gluten, mejeriprodukter, socker och
tillsatser. Den är dessutom fri från vanliga allergen som ägg, nötter och frön
samt livsmedel som kan irritera immunförsvaret. Det rekommenderas att du följer
detta kostupplägg i minst 4–12 veckor. Därefter följer återintroduktioner där
du testar dig fram till en individanpassad läkande kost.

Bokens faktadel går igenom:

  • vad autoimmun kost (AIP) är och hur det påverkar
    sköldkörtelsjukdom
  • kopplingarna
    mellan glutenkänslighet och Hashimotos
  • hur du ska
    tänka kring intag av selen och jod när ska äta för att minimera risker och
    symtom
  • hur psykisk stress påverkar sköldkörteln
  • hur din tarmflora kan påverkas för att minska
    dina symtom

Köp Kokbok för
sköldkörteln hos Bokus (ange rabattkoden sköldkörtelförbundet19)
https://www.bokus.com/bok/9789163998089/kokbok-for-skoldkorteln-lakande-autoimmun-kost/

Provläs gärna
boken:
https://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789163998089/partner/smakprov/

Läs även tidigare
artiklar om autoimmun kost (AIP):

Ny studie visar att AIP kan ge minskade symtom och högre
livskvalitet vid Hashimotos

Låt maten bli din medicin – ny bok från Paleoteket
berättar hur”

Inlägg i samarbete med förlaget.